Proste i szybkie w wykonaniu sezamki z tylko 3 składników. Do tego zródło wegańskiego wapnia i żelaza. Brzmi jak idealna przekąska i tak też smakuje.

Kilka słów o składnikach
Banany – im bardziej dojrzałe tym lepiej, dzięki nim do pieczenia nie potrzeba już żadnego innego słodzidła.
Mąka – ja użyłam zwykłej, nada się tu także bezglutenowa np. owsiana (zmielone płatki owsiane).
Sezamki
(12 sztuk)

SKŁADNIKI
2 dojrzałe banany
szklanka sezamu
2 kopiate łyżki mąki
WYKONANIE
1. Banany zgnieść na papkę, dodaj sezam i mąkę. Wymieszaj dokładnie.

2. Nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując płaskie ciasteczka.

3. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut na złoty kolor. Pozostaw do ostygnięcia.
Smacznego!
@Monika
